Koulutus

Valkea Lootus järjestää myös alaan liittyvää koulutusta koulutetuille hierojille, fysioterapeuteille ja muille terveydenhuoltoalan ammattilaisille. Tällä hetkellä valikoimaan kuuluuvat koulutukset:

- Yläraajan anatomia
- Alaraajan anatomia
- Venyttely osana kehonhuoltoa.

Tiloissa saatetaan järjestää koulutusta myös ulkopuolisten kouluttajienkin kautta.

Yläraajan anatomia

Yläraajan anatomia -koulutus koostuu teoria- ja käytännönosuudesta. Päivän aikana käydään läpi yläraajan luisia rakenteita, lihaksia, niveliä, hermoja, verisuonia, sekä näiden rakenteiden palpaatiota. Palpoituja rakenteita tunnistetaan ja piirretään ihoon. Ohjelmaan kuuluu myös alueen tuki- ja liikuntaelinsairauksia. Koulutuksen hintaan kuuluu 200-sivuinen kirjallinen materiaali joka pohjautuu eri koulujen anatomian opetukseen sekä alan kirjallisuuteen. Materiaalin kuvina on käytetty Primal Picturesin kuvitusta ihmiskehosta.

Tuki- ja liikuntaelinsairauksia mitä koulutuksessa käydään läpi:

- Jäätynyt olkapää
- Nivelrikko
- Hankausoireyhtymä
- Rannekanavaoireyhtymä
- Guyonin kanavaoireyhtymä
- Liereä sisäänkiertäjälihasoireyhtymä
- Tenniskyynärpää
- de Quervainin tauti

Alaraajan anatomia

Alaraajan anatomia -koulutus koostuu teoria- ja käytännönosuudesta. Päivän aikana käydään läpi alaraajan luisia rakenteita, lihaksia, niveliä, hermoja, verisuonia, sekä näiden rakenteiden palpaatiota. Palpoituja rakenteita tunnistetaan ja piirretään ihoon. Ohjelmaan kuuluu myös alueen tuki- ja liikuntaelinsairauksia ja nivelten tutkimista. Koulutuksen hintaan kuuluu 200-sivuinen kirjallinen materiaali joka pohjautuu eri koulujen anatomian opetukseen sekä alan kirjallisuuteen. Materiaalin kuvina on käytetty Primal Picturesin kuvitusta ihmiskehosta.

Tuki- ja liikuntaelinsairauksia mitä koulutuksessa käydään läpi:

- Nilkan nyrjähdys
- Mortonin neurooma
- Päärynänmuotoinen lihasoireyhtymä
- Patellofemoraalinenoireyhtymä
- Juoksijan polvi
- Takareiden lihasvammat
- Kantapään limapussin tulehdus
- Tarsaalitunnelioireyhtymä

Venyttely osana kehonhuoltoa -koulutus koostuu teoria- ja käytännönosuudesta. Päivän aikana käydään läpi venyttelyn hyötyjä, aiheita ja vasta-aiheita, erilaisia venytystapoja, biomekaniikkaa, lihastasapainoa, lihasaktivaatiota ja hermoston toimintaa. Koulutuksen hintaan kuuluu kirjallinen materiaali joka pohjautuu eri koulujen venyttelyn opetukseen sekä alan kirjallisuuteen.

Koulutukset ovat kestoltaan yhden päivän ja hinnaltaan 100 euroa. Lisätietoa koulutuksista saa alla olevista yhteystiedoista.

Koulutuskalenteri

Yläraajan anatomia, lauantai 20.5.2017, Pieksämäki.

Alaraajan anatomia, sunnuntai 24.9.2017, Valkea Lootus, Tampere.

Alaraajan anatomia, sunnuntai 2.12.2017, Valkea Lootus, Tampere.

Yläraajan anatomia, lauantai 24.2.2018, Valkea Lootus, Tampere.

Alaraajan anatomia, lauantai 5.5.2018, Valkea Lootus, Tampere.

Syöpäpotilaiden hieronnan peruskurssi, 15.6-17.6.2018, Valkea Lootus, Tampere.